Sudbinske karte

Porijeklo

Vrlo je malo spoznaja o porijeklu i njihovom nastanku. Samo porijeklo je dosta nepoznato, neki izvori govore da sudbinske karte i proricanje njima potječu još iz drevnog Egipta, Indije pa i Kine.

Izgled i špilovi

Oslikane su vrlo lijepo i otmjeno. Bile su razonoda damama u otmjenim krugovima. Kasnije su postale osnovne karte proricanja Romkinjama pa su stoga dobile naziv Ciganske karte ili Ciganice. Neki poznavatelji proricanja ih smatraju pretečama tarota, za što postoji određena podloga. Prve zabilježene spoznaje sežu u 19. stoljeće pa su i same karte, špil, nazvane po eri u kojoj su nastale:

Bidermajer špil – sadrži 32 karte, prvi špil Ciganskih karata za proricanje, nastao u eri Bidermajer u 19. stoljeću,

Mađarski špil – Klasične ciganske karte – špil sastavljen od 36 karata, nastao početkom 20.stoljeća

Art deko karte – sadrže 52 karte, nastale 20-tih godina prošlog stoljeća kao razbibriga damama iz elitnog društva.

Ciganske karte su toliko jednostavne i čiste da govore same za sebe i samim tim su najomiljenije. Nemaju oznaka ni brojeva, samo slike iz svakodnevnog života.

Kako se radi s ovim kartama

Proričete li Ciganskim kartama imajte svoju metodu, svoj način čitanja i doživljavanja i budite vođeni intuicijom koja je potrebna i neophodna za sve vrste proricanja.

Sudbinske karte su moj specijalan način proricanja kao i sve vrste Tarot karata.

Osim edukacije moja neiscrpna intuicija donosi izuzetno temeljito i pouzdano proricanje.

Edukacija

Da li ste nekada poželjeli uzeti u ruke karte za proricanje ? Da li ste poželjeli znati i osjetiti njihovo značenje i utjecaj na život ljudi?

Ako želite spoznati vrijednosti znanja proricanja moji tečajevi i edukacije Vam mogu pomoći.

Možete samnom ući u svijet ezoterije i duhovnosti i naučiti sve o predviđanju budućnosti, analizi prošlosti i stanju sadašnjosti. Voljela bih Vam prenijeti svoje znanje i spoznaje, voljela bih Vas uvesti u čaroliju proricanja.

Zapamtite, smisao gledanja karata, bilo Lenormand, sudbinskih ili tarota je proricanje i iscjeljivanje.